Srednja škola Ludbreg i dalje nastavlja s izradom zaštitnih maski

Srednja škola Ludbreg i dalje nastavlja s izradom zaštitnih maski, odnosno vizira koje su do sada uručili zaposlenicima Doma za starije i nemoćne Smiraj Ludbreg, Domu zdravlja Varaždinske županije, Graničnoj policiji Goričan, Ducati komponenti d.o.o. Proces izrade nastavlja se i dalje.

– Srednja škola Ludbreg već nekoliko godina posjeduje 3D printer koji nam je potreban u radu, a sada je poslužio i u ovoj teškoj situaciji koja nas je zatekla. Odlučili smo ih donirati ustanovama na kojima je velik protok ljudi i onima koji skrbe o najugroženijim skupinama. Želim zahvaliti našim nastavnicima Željku Posavcu i Tomislavu Debelcu te učeniku Denisu Laziću koji sudjeluju u izradi kao i ludbreškoj tvrtki Ambaldi d.o.o. na donaciji zaštitnih folija od kojih se sastoje viziri. Svi zajedno uključili smo se u ovu akciju s jednim ciljem, a to je sprječavanje širenja bolesti – rekao je Josip Zdelar, ravnatelj Srednje škole Ludbreg.

Ideja za izradu krenula je od aktiva strojara Srednje škole Ludbreg, a rad nadzire tehničar operater Tomislav Debelec.

Prilikom izrade okvira za masku glava printera zagrijava se na 270 stupnjeva Celzijevih, a potroši 19 metara plastike u obliku materijalne niti koja se brizga FDM metodom sloj po sloj. Isprintani okvir iliti podloška oblikuje vizir prema licu čovjeka, a vrijednost gotove zaštitne maske je oko 30 kuna.