KALENDAR I VREMENIK PROVEDBE ISPITA DRŽAVNE MATURE U ŠK. GOD. 2023./2024.

Dragi maturanti
od 1. veljače 2024. omogućene su prijave fakulteta koje traju do 17. srpnja 2024. (objava konačnih rezultata Mature).
Krajem travnja izaći će orijentacijske rang-liste, a konačne će biti objavljene popodne, 17. srpnja 2024. 
Imajte na umu da će tada biti potrebno IZBRISATI s liste fakulteta one programe  koje ne mislite studirati kako ne biste bilo obveznici plaćanja tzv. oportunitetnih troškova. 
P. S. Podsjećam da do 15. veljače 2024. do 12.00 traju prijave ispita Državne mature. 
Za sva pitanja stojim na raspolaganju. 
Ispitna koordinatorica Maja Milovanović, prof. 
Dragi maturanti
sutra u 11.30 bit će podjela potvrda o položenim ispitima Državne mature u učionici C2. Obvezni ste se potpisati na potpisu listu. Ako netko ne može doći sutra, potvrde vas čekaju u uredu administracije od sutra (20.7. 2023.) nadalje.
Možete se na fakultet upisati i bez potvrde, uz broj upisnika koji vam je dodijeljen u sustavu postani-student.hr.
Podsjećam na PRIJAVU ISPITA ZA 2. ROK: od 22. 7. do 31. 7. 2023. (12.00).
Fakultete ćete isto tako moći birati, odnosno rangirati u sustavu. 
Čestitke svima koji su položili ispite i upisali željene fakultete uime Srednje škole Ludbreg te svako dobro i puno sreće u daljnjem školovanju.
Ispitna koordinatorica Maja Milovanović,  prof. 
Dragi maturanti
čestitke svima na položenim ispitima!
Podsjećam da je rok za prigovore na bodovanje ispita 48 sati (dakle, do 14. 7. 2023. do 12.00) tako da se javite ispitnoj koordinatorici na adresu e-pošte ako smatrate da je to potrebno. 
Konačni će rezultati biti objavljeni 19. 7. 2023. kada je ZADNJI rok da označite studijske programe koje nećete pohađati! Znate da u protivnom plaćate oportunitetne troškove. 
Nadalje, od 22. srpnja do 31. srpnja 2023. u aplikaciji postani-student.hr PONOVNO SAMI prijavljujete ispite i studijske programe koje mislite polagati na 2. roku koji počinje od 21. 8. 2023. 
Za sva pitanja stojim na raspolaganju, a podjela će potvrda biti od 20. 7. 2023. (termin naknadno). 
Ispitna koordinatorica Maja Milovanović, prof.
Dragi maturanti
podsjećam vas da se danas (15. veljače 2023.) u 12.00 zaključavaju prijave ispita Državne mature. Odabir fakulteta omogućen je do objave konačnih rezultata, 19. srpnja 2023. 
Maja Milovanović, ispitna koordinatorica. 

Informacije za budeće studentice i studente

Radi što bolje informiranosti u vezi s upisima na visoka učilišta posjetite mrežnu stranicu www.studij.hr

Na navedenoj stranici nalaze se detaljne informacije u vezi s postupkom prijava na visoka učilišta, rangiranju, kalendaru s rokovima u postupku prijava, kao i mogućnosti usporedbe studijskih programa i ostvarenim bodovima za upis prethodnih godina.

Također, objavljeni su i statistički podatci za sva visoka učilišta kojima se stječe uvid u broj prijavljenih i broj ostvarenih prava na upis za prethodne akademske godine.

Dragi maturanti!
U sustavu postani-student.hr nalaze se vaši rezultati Državne mature. Ako smatrate da trebate uložiti PRIGOVOR NA OCJENJIVANJE, javite mi se. Rok je za prigovore do 14. rujna 2022. (do podne). 
Čestitke svima koji su položili i upisuju se na fakultete. 
Nemojte zaboraviti ODJAVITI SVE STUDIJSKE PROGRAME KOJE STE NAVODILI KAO IZBOR UZ ONAJ PROGRAM KOJI STE UPISALI (do konačnih rezultata, 19. rujna 2022.). 
Nadalje, svjedodžbe podižete 20. rujna 2022. u administraciji škole. Za one koji ne mogu po svjedodžbu, možete se na fakultete upisati pomoću BROJA UPISNIKA koji vam je u sustavu, tj. u području s rezultatima MATURE. Svjedodžbe će vas čekati  u ADMINISTRACIJI ŠKOLE ako ćete doći po njih naknadno. Obavezno se morate POTPISATI PRILIKOM PODIZANJA.
 
 Maja Milovanović, ispitna koordinatorica.