Učenici Srednje škole Ludbreg već tradicionalno sudjeluju u međunarodnom projektu „Mirno more“

Dvoje učenika Srednje škole Ludbreg, učenik Patrik Kolmanić, 2.d (CNC operater) i Franka Jerbić, 3.a (Opća gimnazija), sudjelovat će u rujnu 2020. godine u međunarodnom projektu  „Mirno more“. Riječ je o projektu, gdje djeca i mladi, različitog nacionalnog i socijalnog podrijetla i statusa, uz upoznavanje naše obale i otoka, uče vrline ophođenja i druženja, a uz to pruža mogućnost sklapanja novih prijateljstava koja prerastaju i etničke i društvene granice.  

Zbog iznimnih i zapaženih rezultata i postignuća naših učenika, odlučili smo ih prijaviti za sudjelovanje u projektu. Kako bi se njihova izvrsnost nagradila, poslali smo preporuke i prijave organizatorima projekta, a za sudjelovanje su odabrani upravo njih dvoje, zajedno s još nekoliko izvrsnih učenika varaždinskih srednjih škola. Svi oni, voditeljica i skiper plovit će, krstariti i jedriti Jadranskim morem punih tjedan dana, upoznati posade iz drugih županija naše zemlje, kao i posade drugih zemalja, te nadasve uživati u ljepotama našeg Jadrana promičući toleranciju, druženje s vršnjacima, odgovornost, samostalnost i optimizam.

Uz želju da i iduće godine imamo predstavnike naše škole u ovako velikom međunarodnom projektu, želimo našim učenicima, Patriku i Franki sretan put i mirno more! Ovo je svakako poruka i drugim učenicima, a to je da se znanje i trud u našoj školi uvijek nagrađuju.