Srednja škola „Arboretum Opeka“ imenovana je 2018. Regionalnim centrom kompetentnosti u poljoprivredi. Trenutno provode projekt čija je svrha promoviranje strukovnih zanimanja te informiranje o aktivnostima i programima koje provodi RCK, strukovnim zanimanjima i zapošljivosti nakon završetka školovanja, a provodi se kroz radionice za roditelje i učenike u RCK-u te radionice u osnovnim školama (Izrada povišenih gredica, Hoteli za kukce, Čuvajmo i sadimo tradicijske vrste ukrasnog grmlja, Vrt u boci, Sadnja vanjskih žardinijera, Lončanicama do zdravijeg zraka, Izrada komposta, Ljekoviti i aromatični vrt, Vrt za druženje).
Partneri na projektu su:
Varaždinska županija
Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
Parkovi d.d. Varaždin
Srednja škola Bedekovčina
Srednja škola Ludbreg

Srednja škola Ludbreg, kao partner na projektu sudjeluje u svim aktivnosti koje će se provoditi unutar rada RCK.
Nastavnice Srednje škole Ludbreg – Ivana Havaić Marković, Sonja Pokos te Martina Balažinec Šartaj zadužene su za upoznavanje svih Osnovnih škola Koprivničko – križevačke županije sa radom RCK na inicijalnim sastancima sa ravnateljima i stručnim službama škola kako bi dogovorile suradnju OŠ i RCK Arboretum Opeka – SŠ Arboretum Opeka – SŠ Ludbreg.

"Znanje i rad – ključ uspjeha!"

Kvalitetan odgoj i obrazovanje u sigurnom i poticajnom okruženju, međusobna suradnja i uvažavanje, primjena suvremenih oblika, metoda rada i tehnologije za stjecanje općeobrazovnih i strukovnih kompetencija.