U gradu Ludbregu 24. i 25.5.2021. održan je 4. transnacionalni sastanak partnera na Erasmus+ projektu Augmented Reality Education Module – Development and implementation of innovative ICT based educational tool in STEM orientated school subjects (Obrazovni modul za potpomognutu stvarnost – razvoj i implementacija inovativnog IKT obrazovnog alata u školskim predmetima STEM područja) – AR EDU.
Budući da se, usprkos pandemiji i brojnim ograničenjima, ovaj projekt uspješno privodi svome kraju, ovaj je sastanak ujedno bio i prvi u nizu nacionalnih diseminacijskih događanja na kojima će u trima partnerskim državama, Bugarskoj, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji, zainteresiranoj javnosti i medijima predstaviti projektne aktivnosti i ostvareni ciljevi.
Projekt AR EDU, ukupne vrijednosti 131 000 eura i u potpunosti financiran iz programa Erasmus+ Europske unije, prvi je Erasmus+ projekt u kojem je Srednja škola Ludbreg sudjelovala kao škola-partner. Uz našu školu, sudjelovalo je i nastavno osoblje i učenici Gimnazije Ljupco Santov Kochani (Sjeverna Makedonija) te Profesionalne gimnazije za ekonomiju i menadžment (PGIM) iz Pazardžika (Bugarska).
U dva su dana provedena u Ludbregu projektni partneri predstavili svoj dosadašnji rad. Sudionike je ispred Grada Ludbrega pozdravila Josipa Grđan, voditeljica Odsjeka za razvojne projekte, poduzetništvo i turizam. Javnosti su se obratili i predstavnik nositelja projekta, LAG-a Kochani, Todor Kushevski, Melanija Struški iz Grada Ludbrega, Sashko Andonov, vlasnik i direktor informatičke tvrtke Techko Net iz Kochana koja je izradila aplikaciju i bazu podataka za projekt. Budući da je projekt AR EDU prije svega namijenjen nastavnicima i učenicima, predstavljena su i iskustva u radu nastavnika iz triju partnerskih srednjih škola. Na samome su se kraju javnosti predstavili i učenici 3.a razreda Srednje škole Ludbreg, članovi pobjedničke ekipe Loomens, Borna Čukolin, Josip Kokolek i Josip Sušec. Srednja škola i Grad Ludbreg učenicima su uručili vrijedne nagrade, iako ih, vjerujemo, ona njima najdraža tek očekuje – šestodnevno nagradno putovanje u Sjevernu Makedoniju koje uključuje i posjet Ohridskome jezeru, prijestolnici Skoplju, općini Kochani…
Čestitamo i zahvaljujemo svim učenicima i nastavnicima-mentorima koji su sudjelovali u ovome projektu i radujemo se budućoj suradnji s našim partnerima.