Hladno prešano bučino ulje osvojilo je zlatnu medalju

Hladno prešano bučino ulje Učeničke zadruge „Zdenček“,  čiju izradbu su realizirale Ivana Dorić i Ivana Petrinić nastavnice prehrambene grupe predmeta s učenicima, osvojilo je zlatno medalju na jedinstvenoj manifestaciji u Europi, na 3. međunarodnoj izložbi bučinih ulja Alpe – Adria i 10. izložbi bučinih ulja Hrvatske. Za zlatne, srebrne i brončane medalje za kvalitetu borila su se bučina ulja iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske.

Na izložbu je pristiglo je 168 uzoraka. Svako od njih bilo je podvrgnuto dosad najstrožem ocjenjivanju budući da je ove godine dodatno podignut bodovni prag, a time i ljestvica kvalitete.

Bučino ulje Učeničke zadruge „Zdenček“ osvojilo je visokih 33,30 bodova u kategoriji Bučina ulja prešana hladnim postupkom, što ga stavlja u sam vrh po kvaliteti u kategoriji.

Osim bučinog ulja proizvodi se i orahovo, suncokretovo i ulje lješnjaka, te brašna od istih sirovina. Učenici sudjeluju od samog procesa izrade proizvoda, pakiranja i prezentacije te na taj način razvijaju poduzetničke kompetencije te se pripremaju za tržište rada.