Srednja škola Ludbreg - Strukovni centar izvrsnosti iz strojarstva

U Srednjoj školi Ludbreg otvoren je Strukovni centar izvrsnosti iz strojarstva. To je prvi takav centar u Hrvatskoj, a u čije je opremanje Varaždinska županija uložila 1.150.000 kuna. U njemu će djelovati i HTEC – HAAS tehnološko-edukacijski centar gdje će se učenici osposobljavati za 3D tehnologije, robotiku, CAD/CAM alate, CNC tokarenje i CNC glodanje. Opremljene su i nove učionice u što je Varaždinska županija uložila gotovo 1,5 milijuna kuna. Time su učenici Srednje škole Ludbreg dobili kvalitetan prostor u kojem će stjecati kompetencije tražene na tržištu rada. Srednja škola Ludbreg odličnu suradnju ostvaruje i s Gradom Ludbreg.

Redovno upisani učenici će sada, uz svjedodžbu, dobiti i HAAS-ov certifikat koji vrijedi u cijelom svijetu budući da su upisani u bazu stručnjaku za njihove strojeve za tokarenje i glodanje. U četiri županije sjeverne Hrvatske čak 90 posto tvrtki, koje se bave takvim poslovima, ima upravo HAAS-ove strojeve. Već sutra krećemo i s programom cjeloživotnog obrazovanja, što otvara mogućnost poslodavcima da ishode međunarodne certifikate za svoje sadašnje djelatnike reakao je ravnatelj škole, gospodin Josip Zdelar, koji je pokretač svih ovih aktivnosti i ulaganja za unapređenje rada naše škole.

 

Foto: Nikola Wolf

"Znanje i rad – ključ uspjeha!"

Kvalitetan odgoj i obrazovanje u sigurnom i poticajnom okruženju, međusobna suradnja i uvažavanje, primjena suvremenih oblika, metoda rada i tehnologije za stjecanje općeobrazovnih i strukovnih kompetencija.