UČENICA SREDNJE ŠKOLE LUDBREG NINA KRAUS JAGIĆ, SMJER PRODAVAČ, OSVOJILA DRUGO MJESTO NA DODJELI 3.AHK NAGRADE ZA STRUKOVNO OBRAZOVANJE

Završno događanje programa Skills Experts i dodjela 3. AHK nagrade za strukovno obrazovanje okupile su u Zagrebu 20. listopada više od 80 sudionika uživo i online – među njima predstavnike relevantnih institucija, tvrtki i strukovnih škola.

Predsjednik Uprave Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Marjan Vučak, u svom je pozdravnom govoru objasnio kako je Komora kroz program Skills Experts, financiranim od strane njemačkog Saveznog ministarstva gospodarstva i zaštite klime, posljednjih pet godina poticala i podržala uvođenje dualnog modela strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Naglasio je kako je program nastao kao odgovor na izazov osiguravanja stručnih budućih zaposlenika s kojima se njemačke tvrtke u inozemstvu, među ostalim i u Hrvatskoj, već godinama susreću. 

Voditeljica programa Skills Experts, Jelena Barukčić Jelečević, predstavila je rezultate provedbe programa u Republici Hrvatskoj. Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i zajedno sa svojim tvrtkama članicama sudjelovala u izradi kurikuluma za dvije kvalifikacije prema dualnom modelu obrazovanja: prodavač i CNC operater. Navedena dva programa provodi ukupno 15 strukovnih škola u 11 gradova, među kojima upravo i Srednja škola Ludbreg i to od samih početaka.

Program je okrunjen dodjelom 3. AHK nagrade za strukovno obrazovanje za 2021./2022. – u suradnji s tvrtkama članicama Callidus-ustanova za obrazovanje odraslih i Profil Klett nagrađeni su najbolje učenice i učenici u programima za stjecanje kvalifikacija prodavač i CNC operater prema dualnom modelu obrazovanja.

U kategoriji „dualnih prodavača“ drugo mjesto osvojila je učenica Srednje škole Ludbreg – Nina Kraus Jagić. Nina je učenica 3.razreda, smjer prodavač, a školuje se prema dualnom modelu obrazovanja. Oba razreda završila je s odličnim uspjehom. Inače je komunikativna osoba i voli rad s ljudima. Rado pomaže svojim kolegama ako zapnu s nastavnim sadržajima. Na praksi je već treću godinu zaredom u prodavaonici Kitro Hrastovljan. Gotovo sve poslove obavlja samostalno, pa zasigurno može zamijeniti svakog prodavača u prodavaonici. U slobodno vrijeme bavi se sportom što je svakako dobro za njezino zanimanje. San joj je jednog dana otvoriti vlastitu prodavaonicu u kojoj bi bila voditelj i prodavala predmete koje sama izrađuje.

Samo naprijed Nina!