Učenica Srednje škole Ludbreg Nina Kraus Jagić najbolja je mlada prodavačica u Hrvatskoj

Na državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2023., Srednja škola Ludbreg dobila je svoju prvakinju u disciplini Prodajne vještine.

Naime, učenica 3.e razreda, Nina Kraus Jagić, pod vodstvom mentorice Maje Prebegović, na najbolji je način pokazala svoje znanje i vještine i potpuno zasluženo osvojila prvo mjesto.

WorldSkills Croatia najveći je događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe  – Državno natjecanje učenika strukovnih škola. Organizira ga Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a ove je godine održano u prostorima Zagrebačkog Velesajma od 10.-12.5.2023. godine. Tijekom tri dana 405 učenika strukovnih škola, u pratnji 400 nastavnika i mentora, natjecalo se u 46 disciplina u velikom sajamskom prostoru koje je simuliralo radno okruženje. Cilj natjecanja je predstavljanje talenata i vještina učenika, kvalitete rada njihovih nastavnika, izvrsnost strukovnih škola te se time želi podići vidljivost i istaknuti važnost strukovnog obrazovanja.

U Srednjoj školi Ludbreg izuzetno su ponosni na svoju učenicu i mentoricu, a i odličan je to poklon za 10. godišnjicu Srednje škole Ludbreg koja je prigodnim programom obilježena u tjednu natjecanja.