KAKO DO VAUČERA ZA BESPLATNO OBRAZOVANJE

ZA ZAPOSLENE I NEZAPOSLENE OSOBE?

 1. Katalog vještina možete pronaći na https://vauceri.hzz.hr/katalog-vjestina/. Ponudu svih programa i vještina možete pregledati na https://vauceri.hzz.hr/katalog-vjestina/popis-vjestina-i-programa/..
 2. U lijevom stupcu pojavit će se dodatne opcije za pretraživanje programa i vještina. Za pregled dostupnih programa obrazovanja putem vaučera koji provodi Srdnja škola Ludbreg, u polju „Pružatelj“ odaberite Srednja škola Ludbreg.
 3. Provjerite stoji li u polju „Aktivni filter“ Srednja škola Ludbreg (unutar zelenog pravokutnika). U desnom dijelu zaslona bit će naveden program obrazovanja „Izrada i primjena programa na CNC alatnim strojevima (CNC glodalica i CNC tokarilica)“ preko vaučera koji provodi Srednja škola Ludbreg. Klikom na „Više o programu +“ otvorit će se nova stranica s detaljima odabranog programa.
 4. Provjerite još jednom je li Srednja škola Ludbreg navedena kao pružatelj obrazovanja. Klikom na „Zatraži vaučer za obrazovanje za program „Izrada i primjena programa na CNC alatnim strojevima (CNC glodalica i CNC tokarilica)““ (u žutom pravokutniku na kraju opisa programa) otvorit će Vam se nova stranica na portalu „Moj Vaučer“.

PRIJAVA U SUSTAV MOJ VAUČER?

 1. Nakon što ste pronašli željeni program obrazovanja „Izrada i primjena programa na CNC alatnim strojevima (CNC glodalica i CNC tokarilica)“preko vaučera opisan u prethodnom koraku i kliknuli na „Zatraži vaučer za obrazovanje za ovaj program“ otvorit će Vam se sljedeća stranica (https://mojvaucer.hzz.hr/login). Za korištenje sustava „Moj vaučer“ te dobivanje vaučera potrebno je imati pristup sustavu e-Građanin.  Kliknite „E-građani (NIAS) prijava za korisnike vaučera“.
 2. Potrebno je prijaviti se preko sustava e-Građani te će to uraditi tako da kliknete na „Prijava“ u gornjem desnom kutu.
 3. Otvorit će se stranica s mogućnostima prijave u sustav e-Građani te odaberite vjerodajnicu/način prijave preko kojeg se prijavljujete u sustav e-Građani.
 4. Nakon uspješne prijave otvorit će se portal “Moj vaučer”. U slučaju da se na zaslonu ne pojavi portal “Moj vaučer”, ponovno kliknite na prijavu (https://mojvaucer.hzz.hr/login) te potvrdite svoj odabir.
 5. Nakon uspješne prijave u sustav „Moj vaučer“, trebali biste vidjeti novo okno u kojemu ćete trebati potvrditi da ste stariji od 16 godina te kliknite na žuti gumb „Nastavi“.
 6. Provjerite svoje podatke (polja u Informacije o meni/Mjesnost/Kontakt/Stečena kvalifikacija). Kliknite na žuti gumb „Nastavi“.
 7. Na ovoj stranici bit će potrebno učitati (uploadati) presliku osobne i potvrde o stečenoj kvalifikaciji (svjedodžba, diploma i sl.). Nakon što ste učitali tražene dokumente, kliknite na žuti gumb „Spremi“.

IZRADA I PRIMJENA PROGRAMA NA CNC ALATNIM STROJEVIMA – PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA PREKO VAUČERA